Barn jesus i en krybbe lå

Barn jesus i en krybbe lå findes bl.a. i højskolesangbogen og er skrevet af H. C. Andersen i 1832. Melodien er af Niels W. Gade.

“Barn Jesus i en krybbe lå” er en af de mest elskede og traditionelle julesalmer, der fejres i den kristne verden, især i Skandinavien. Denne salme skildrer fødslen af Jesus Kristus, som er centralt i den kristne tro, og formidler en følelse af forundring og hengivenhed omkring denne begivenhed.

Teksten til “Barn Jesus i en krybbe lå” er en smuk og poetisk fortælling om den ydmyge begyndelse på Jesu liv på jorden. Født i en simpel stald og lagt i en krybbe, omgivet af dyr, hyrder og senere vise mænd, der kom for at tilbede ham, fortæller salmen om den beskedne fødsel af ham, som kristne tror er verdens frelser.

Melodien, der ofte ledsager denne tekst, er både blid og indbydende, hvilket gør salmen til en favorit blandt alle aldersgrupper i juletiden. Den har en særlig evne til at samle mennesker i fællesskab og refleksion, hvad enten det er i kirker, hjemme eller ved offentlige sammenkomster.

“Barn Jesus i en krybbe lå” er ikke blot en julesalme; den er også en påmindelse om vigtige værdier som ydmyghed, kærlighed og håb. Den understreger budskabet om, at det ikke er ydre rigdom eller status, der tæller, men den kærlighed og fred, som kan findes i hjertet af dem, der tror og fejrer denne højtid sammen.

Salmen har været sunget gennem generationer og fortsætter med at være en kilde til trøst og glæde for mange. Den minder os om den dybe betydning af julen og inspirerer til en følelse af fællesskab og fælles menneskelighed. “Barn Jesus i en krybbe lå” er mere end bare en julesalme; den er et vedvarende symbol på håb og en ny begyndelse.

Find flere danske julesange her.

Se teksten til ‘Barn jesus i en krybbe lå’ her

1) Barn Jesus i en krybbe lå,
skønt Himlen var hans eje;
hans pude her blev hø og strå,
mørkt var det om hans leje.
Men stjernen over huset stod,
og oksen kyssed barnets fod.
Halleluja, halleluja, barn Jesus!

2) Hver sorgfuld sjæl, bliv karsk og glad,
ryst af din tunge smerte!
Et barn er født i Davids stad
til trøst for hvert et hjerte;
til barnet vil vi stige ind
og blive børn i sjæl og sind.
Halleluja, halleluja, barn Jesus!

Lyt til ‘Barn jesus i en krybbe lå’ her

Copyright 2024 - Pilanto Aps